Bezmasé pokrmy

warning: Creating default object from empty value in /home/soley/recko.cz/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Bezmasé pokrmy

Briam Furnu

Lilek nakrájejte na kolečka a dejte odstát do osolené vody. Nakrájejte rovněž na kolečka cukiny, cibuli, brambory a papriky zbavené jádřince. Oloupejte rajčata a nasekejte nadrobno.

Flomaria Lemnu

Nejdříve si připravíme omáčku: Cibuli a na plátky nakrájený česnek orestujeme na olivovém oleji, přidáme na plátky nakrájené žampiony, bazalku a nakonec nasekané mandle. Potom směs podlijeme

Giuzlemedes

Nejdříve si z mouky, vody, prášku do pečiva a trochy olivového oleje připravíme měkké těsto. V jiné nádobě si pak nachystáme náplň: smícháme rozmačkaný sýr s rozšlehanými vejci.

Saláty

Další typickou součástí řecké kuchyně jsou saláty a to převážně saláty zeleninové ať už jsou to tzatziki, což je vlastně okurkový salát v česnekovém jogurtu. V Řecku se však připravuje salát z mnoha druhů zeleniny a dá se říci, že jeden lepší než druhý.

Syndikovat obsah