Briam Furnu

Lilek nakrájejte na kolečka a dejte odstát do osolené vody. Nakrájejte rovněž na kolečka cukiny, cibuli, brambory a papriky zbavené jádřince. Oloupejte rajčata a nasekejte nadrobno.

1 kg brambor, 1/2 kg cukin, 1/2 kg lilku, 1/2 kg rajčat, 3 papriky, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 1 sklenice olivivého oleje, 1 sklenka polosuchého vína, 1 svazek petrželové natě, sůl a pepř. Lilek nakrájejte na kolečka a dejte odstát do osolené vody. Nakrájejte rovněž na kolečka cukiny, cibuli, brambory a papriky zbavené jádřince. Oloupejte rajčata a nasekejte nadrobno, k protlaku z rajčat přidejte rozetřený česnek a nadrobno nasekanou petrželovou nať. Na větší pekáč naskládejte zeleninu včetně lilku, osolte opepřete a zalejte protlakem. To vše podlejte olivoým olejem, vínem a trochou vody. Pečeme 60 min. při teplotě 180°C.