Pastitsada

Na pastitsadu budete potřebovat:1 kg hovězí zadní, 1/2 kg širokých nudlí, 3 dcl rajské šťávy, 4 cibule, 6 stroužků česneku, 1 polévkové lžíce másla, 1/2 šálku olivového oleje, 1 sklenice červeného vína, 120 gr nastrouhaný tvrdý sýr (parmazánového typu) sůl a pepř. Maso nakrájíme na 6 dílů, osolíme, opepříme a každý kus prošpikujeme stroužkem česneku spolu se solí a pepřem. Maso s jemně nakrájenou cibulí vložíme do kastrolu s rozpáleným olejem a orestujeme. Podlijeme nejprve vínem a po chvílí rajskou šťávou a nakonec za stalého podlévání vývarem dusíme do měka. Hotové maso odložíme na teplo. Široké nudle uvaříme ve velkém množství osolené vody. Do scezených nudlí zamícháme máslo, smícháme se šťávou a sýrem a nakonec přidáme maso a podáváme.